Date macroeconomice din SUA !

Posted: June 30, 2009 in Just For Fun

Revin la iesirile publice ale oficialilor din intreaga lume de la inceputl lunii martie, cand au tot anuntat ca se intrevad semenanel pozitive privind economia globala …. si mai tarziu la datele care au inceput sa vina BINE din SUA

Azi am avut indicele Case Shiller care a venit mai bine decat asteptarile … si indiceleprivind increderea consumatorilor americani care a venit mai prost decat estimarile pietei … dupa un sir de rapoarte in care a venit in mod constant nu doar in crestere ci si peste estimari ….

Un ciclu al stirilor dinspre SUA poate fi descris asa:

In martie apar primele cifre bune privind piata imobiliara americana (specialistii spun insa ce aceste cifre nu sunt sustenabile .. si ca vor veni din ce in ce mai proaste …) si intr-adevar, ulterior datele despre piata imobiliara din SUA nu au mai fost interesante ….in schimb, pe masura ce datele privind piata imobiliara deveneau mai putin interesante …crestea increderea consumatorilor … la care, iarasi afost greu de gasit explicatii … si iata ca astazi … increderea s-a temperat … a iesit mult mai proasta decat estimarile … in timp ce  piata imobiliara vine mai bun decat estimarile analistilor .

Concluzie : Datele macro (in speta indicatorii pietei imobiliare SUA) au precedat revenirea increderii consumatorilor … iar cand increderea s-a temperat …. imobiliarele incep sa redea semnale pozitive ! …. si evident si aici un update … mai tarziu – ca e tarziu !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s