In loc de scaderea pensiilor si salariilor … ceva de bine!

Posted: May 10, 2010 in Proiect "de Romania"
Tags:

Cum durerile implementarile unor masuri fara precedent in istoria Romaniei (eu nu-mi aduc aminte de o intentie similara) ne apasa si monopolizeaza media, revin cu propunerea de a nu uita sa trecem in revista si ceea ce apare ca fiind “de bine”! Mai jos, trei titluri si trei linkuri pentru vestile care ar trebui sa ne faca sa gandim ca undeva, ceva … totusi se invarte!

1 Afacerile din industrie au crescut cu 5,9% în primul trimestru

Cifra de afaceri din industrie a sporit în martie cu 6,9% faţă de aceeaşi lună din 2009, pentru a patra oară consecutiv, iar ritmul lunar de creştere a afacerilor industriale a fost mult mai accentuat, de 22,8%, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

http://www.adevarul.ro/financiar/Afacerile_din_industrie_au_crescut_cu_5-9-_in_primul_trimestru_0_256774438.html

2 Producţia industrială a crescut cu 4,4% în primul trimestru, în termeni anuali

Producţia industrială a crescut cu 4,4% în primul trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

http://www.money.ro/intern-1/productia-industriala-a-crescut-cu-4-4-in-primul-trimestru-in-termeni-anuali.html

3 Salariul mediu net a crescut în martie cu 98 de lei

Câştigul salarial mediu net a fost în martie de 1.509 lei, în urcare cu 6,9% faţă de februarie, în condiţiile în care s-au acordat prime ocazionale, sume din profitul net sau din alte fonduri, şi s-au realizat producţii mai mari, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS)

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/salariul-mediu-net-a-crescut-in-martie-cu-98-de-lei-185497.html

4 Vesti bune: Rata somajului a scazut la 8,07% in aprilie

Rata somajului inregistrat in luna aprilie a fost de 8,07%, fata de 8,36% in luna martie 2010 si 5,7% in aceeasi luna a anului 2009, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

http://www.wall-street.ro/articol/Economie/85317/Vesti-bune-Rata-somajului-a-scazut-la-8-07-in-aprilie.html

Advertisements
Comments
  1. Daniel says:

    Somajul a scazut pentru ca au iesit din evidenta cei care au primit ajutor de somaj. Asa-zisa statistica a fost publicata de ANOFM, cea care ii are in evidenta pe cei care primesc acest ajutor. De unde 30 000 de NOI locuri de munca? Duduie economia si noi nu stim?
    Si asemenea stiri se vor repeta pe parcursul lunilor urmatoare. Daca nu ma insel, ajutorul de somaj se da pt 9 luni, deci cei disparuti din acte sint primii concediati, cei din 2008 cand inca mergea treaba, incet incet vor urma si restul. Si tine cont, oamenii aia nu mai primesc nimic, nu au nicio sursa de venit.
    Usoara revenire se datoreaza, probabil, exportatorilor, pt ca afara a inceput sa fie mai bine. Noi sintem in umra cu cel putin un an. Crezi ca sectorul privat va fi imun la reducerile anuntate la stat? Va scade iar consumul, se va propaga ca un bulgare de zapada si iar vor scade incasarile statului si uite asa un cerc vicios perfect. Daca nu ar fi exporturile noi ne-am zbate mult si bine in mocirla. Motorul cresterii va veni de afara, nu din interior.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s