Intoarcerea la dreapta … a PSD

Posted: May 25, 2010 in Politica si politici
Tags:

Adrian Nastase ne-a prezentat astazi coordonatele unui program de guvernare alternativ care prevede diminuarea CAS-ului cu cate 3 puncte procentuale (atat pentru angajat cat si petnru angajator) si un impozit pe profit de 15%.

Sesisez insa o intoarcere brusca la dreapta, astept dintr-un moment in altul completari, iar o eventuala decizie de a pune la vanzare detinerilor pe care statul le are (pentru a face rost de bani pe termen scurt) nu m-ar surprinde. Ma surprinde insa faptul ca propunerile respective sunt de o puternica inspiratie liberala (sau chiar ultraliberala) – nu tocmai potrivita doctrinei PSD (si mai ales total pe langa « strategia / masurile » propuse de PSD pana acum).

Daca ar propunere si o reducere de TVA, si o scadere a birocratiei, ar lua masuri de scoatere a economiei negre/gri la lumina, si ar pune la punct o strategie de atragere a fondurilor europene – prin sustinerea celor care vor sa ia banii UE …. AR FI GUVERNUL IDEAL si NU doar Guvernul de dreapta care ni-l dorim cu totii ! Ar fi guvernul care ar scoate Romania din criza ! (Nici nu ne-ar mai interesa cine/cum a intarziat procesul de privatizare sau cine/cand a adus minerii!).

Ma intreb insa unde au fost strategii PSD pana acum ? De ce nu au venit cu o astfel de oferta coerent sustinuta si promovata ? Cine sau ce i-a impiedicat ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s