Cu mana intinsa …

Posted: July 6, 2010 in Proiect "de Romania"
Tags:

O imagine pe care am vazut-o de fiecare data cand apele au luat case (si chiar vieti)! O dovada de nesimtire suprema, si daca vreti inca un argument pentru desfiintarea “statului asistential”! O organizare sociala in care toti asteapta de la autoritati “sa le dea”!

Va sunt oare cunoscute imaginile de acum 2-3-4 ani, in care vedeam cum pompierii si armata scotea apa si namolul din casele inundate, in timp ce satenii priveau de pe margine cum soldatii aia munceau uzi pana la piele si cu murdari de toate mizeriile stranse de prin closetele din fundurile curtilor? V-au lipsit? Ei bine le avem din nou, aici!

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Galati-_Voluntarii_ridica_diguri-galatenii_stau_in_carciumi_0_292771393.html

Si probabil ca le vom avea inca mult timp de aici inainte (si nu doar cand va fi vorba de inundatii)!

Cand vor ajunge romanii sa se gandeasca in profunzime la celebrul indemn al lui Kennedy care spune (citat aproximativ) “nu intreba ce poate face tara pentru tine, intreaba-te ce poti face tu pentru tara”?

Cand vom inceta sa mai stam cu mana intinsa “la stat” sau la “primarie”?

Imi vine in minte SUPER-SLOGANUL celor de la OMV –Petrom: “Romania va creste prin bun simt si responsabilitate” … doar ca, am impresia ca momentul in loc sa se apropie, se indeparteaza pe zi ce trece!

Mai avem inca sansa sa reformam un sistem profund bolnav! Sunt un socialist declarat, si cred ca statul trebuie sa-si pastreze rolul esential de a redistribui bunastarea si de a proteja pe cei “batuti de soarta”! Dar de la asta – pana la ceea ce se intampla acum, cand stam la bere, cu mana intinsa dupa ajutoare de la stat, privind cu ura la vecinul a carui capra nu a murit inca (si asteptand cu nerabdare ca si animalul vecinului sa-si dea obstescul sfarsit, luat de ape), cred ca este o distanta mult prea mare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s