Africa pe agenda publica mondiala? Da!

Posted: July 22, 2010 in Politica si politici
Tags:

…  sau cursa Africana! Specialistii de la Economist Intellingence Unit se uita cu alti ochi la Africa.

Africa is one of the most commodity–rich regions in the world, and competition for access to its scarce resources is intensifying. In our lead article this week we map Africa’s resource endowments and examine their uneven development. And we consider whether African governments are better able than in the past to harness their resource potential to achieve economic development.

http://viewswire.eiu.com/index.asp?layout=VWArticleVW3&article_id=557269840&GBPNL=true&rf=0

Acesta este unul dintre subiectele dezbatute si de Forbes Romania, imediat dupa incheierea Campionatului Mondial de Fotbal.

Urmarit cu mai multa sau mai putina atentie, subiectul in sine este un exercitiu util fiecaruia dintre noi – cei care vrem sa ne rupem din “micimea gandirii si perspectivelor” in care suntem prinsi la Bucuresti.

Atata timp cat vom continua sa acordam 99% din atentia noastra “evenimentelor” de genul candidaturii lui DDD la presidentie, sau a EU la primaria capitalei, vom ramane prizonierii gandirii si actiuni provinciale si lipsite de orizont. Asa pierdem din vedere numirea primul presedinte official al Uniunii Europene, nu vom acorda nici o atentie planurilor de unificare fiscala la care Franta si Germania se gandesc, sau a proiectului de unificare a agentiilor de control a zborurilor aeriene in statele Europei de vest, dar si indemnurile si planurile de punere la punct a unei noi ordini mondiale, facute de Rompuy cat si de Obama, si mai ales faptul ca o Noua Ordine Globala este in curs de a se produce (Bilederberg lucreaza “din greu” la asta).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s