China va taxa suplimentar carnea de pui importata din SUA

Posted: September 27, 2010 in Diverse
Tags:

De luni, China va percepe taxe anti-dumping cuprinse între 50.3% la 105,4% pentru importurile de produse din carne de pui din SUA, a anuntat Ministerul Comerţului din China duminică.

Industria de carne de pui din SUA practica preturi de dumping,  şi a provocat daune semnificative industriei autohtone, potrivit declaratiilor facute de oficialii chinezi, care se bazeaza pe rezultatele unei anchete iniţiate în urmă cu un an.

“Concluzia este că există o relaţie cauzală între preturile de dumping practicate de SUA şi pierderile suferite de industria interna de profil”, se spune în declaraţie. Măsurile anti-dumping vor fi aplicate la produsele respective, pentru o perioada de cinci ani. Aceasta miscare vine dupa ce China a impus taxe anti-subvenţii de la 4% la 30,3% produselor de pui din SUA, la sfârşitul lui august, dupa ce oficialii chinezi au ajuns la concluzia ca producătorii americani au primit subvenţii guvernamentale improprii, si au adus astfel atingeri industriei naţionale.

În 2008, exporturile americane de produse din carne de pui în China au crescut cu 12.34 la sută pe, pana la 584,300 de tone. Aproximativ 305600 de tone de produse de carne de pui din SUA au aterizat în China, în prima jumătate a anului 2009 (in crestere cu 6.54% fata de aceeai perioada a anului trecut) şi reprezintă 89.24 la sută din totalul importurilor de produse de pui.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s