(Inca) Mai avem o bursa! Ce se va intampla cu ea?

Posted: November 17, 2010 in Burse
Tags:

 

Ce se va intampla cu BVB-ul in urmatorii 3-5 ani? Vom avea listari si noi produse financiare asa incat sa devina un jucator cu adevarat important in regiune? Sau poate, va “balti” in aceeasi stare in care se afla de cativa ani buni.

Care sunt sansele (procentual!) ca BVB sa fie preluata in urmatorii 3-5 ani? Care dintre pretendentii (vehiculati) in mass media (sau printre specialisti) … si anume Wiener Borse, Warsaw Stock Exchange sau Deutsche Borse are cele mai multe sanse intr-o eventuala preluare a BVB? Care sunt alti jucatori ce ar putea aparea intr-un ipotetic bid?

 

 

Advertisements
Comments
  1. Rares says:

    In opinia mea ai pus putin gresit problema ” Ce se va intampla cu BVB-ul in urmatorii 3-5 ani? Vom avea listari si noi produse financiare asa incat sa devina un jucator cu adevarat important in regiune?” Ca sa devii un jucator important in regiune si sa atragi capitaluri, ca si opinie personala, intai trebuie sa aduci emitenti puternici la cota bursei care sa atraga capitaluri atat de bani cat si de imagine ( IPO, capitalizare in crestere, etc..) in principal din afara ,aici nu as dori sa intram in discutii tehnice. Al doilea element esential ar fi o predictibilitate si stabilitate financiara. Al treilea element, sa restructuram legilastia pietei de capital, sa facem curatenie in CNVM ( toate reglementarile, instructiunile, etc) pleaca de la premisa ca suntem hoti asa sunt concepute, ceea ce nu este normal!!! Fara un spot puternic capitalizat sanatos reglementat, nu putem vorbi in a crea produse financiare ( caci toate au la baza, sau majoritatea piata spot ). As putea sa-ti dau un exemplu, pe mine personal ma bufneste rasul!!!. S-au creat acele produse financiare turbo pe Dax, dar ironic este faptul ca Daxul se inchide cu cateva ore mai tarziu fata de Piata Romaneasca, daca ai pozitii long sau short luate pe acest EBDAXTS(L).. si piata Romaneasca se inchide, iar la nivel international apar sa spunemi stiri cu un grad ridicat de importanta contrar pozitiei luate de tine pe indicele DAX cum mai scoti camasa? Si te gandesti ca mai sunt si turbo. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca noi toti cei implicati in acest fenomen avem o gandire oarecum denaturata in sensul ca in lic sa punem mana sa incepem cu fundatia noi incercam sa facem acoperisul !!!
    Cu respect Laurentiu!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s