1-0 pentru Antena3?

Posted: November 28, 2010 in Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags:

Altfel spus, de ce cred ca Antena3 are sanse sa se pozitioneze in mintea romanilor mai bine decat Realitatea?

Pentru ca a luat-o inaintea Realitatii, si propune o campanie/slogan optimiste, constructive, incurajatoare, schimband perspectiva pe care o propune romanilor despre ei insisi si despre tara in care traiesc.

Este vorba de campania “Romania da un semn de viata” … “o campanie pentru toţi cei care cred că nu este totul pierdut în ţara noastră.”- dupa cum se arata pe site-ul antenelor.

Este pentru prima oara in ultimii (cred!) mai bine de doi ani, cand Antena muta obiectivul de pe “bubele, mucegaiurile si noroiul” Romaniei, si da astfel primul semn ca a constientizat faptul ca discursul dominat pana acum de puroi, urdori si rahat (un discurs exacerbat teribil in ultimul an) … nu mai face la rating.

In paralel …. in ciuda faptului ca avea o linie editoriala mai putin “agresiva” decat cea a rivalului …. Realitatea Tv pare a fi impotmolita in restructurare ! Chiar daca a scapat de cativa dintre moderatorii compromisi, intarzie sa vina cu un “mesaj” care sa fie o alternativa pentru cei care s-au saturat sa le fie prezentata o Romanie in “negru”, si astfel pierde startul (asta daca nu cumva …. are un proiect ascuns).

Dupa mine, la momentul asta, 1-0 pentru Antena3  … pentru ca, prin campania in cauza, are sanse sa catalizeze atentia sau chiar simpatia celor care cred ca Romania si romanii sunt “mai buni” si “mai frumosi” decat s-au vazut pana acum la televizor !!

PS Trebuie sa fac insa precizarea ca, ProTv is still the best … pentru/prin emisiunea “Romania te iubesc”! Cred ca stim cu totii de ce!

Advertisements
Comments
 1. Rares says:

  Nu pot sa am un comentariu, sunt in asentimentul tau pe aceasta tema , in sensul cum percep ca telespectator nu ca specialist in media ceea ce nici nu sunt. Dar sunt curios sa aflu parerea ta despre postul B1 ?
  Rares

  • BaLaurentiu says:

   Nu as putea spune foarte multe, pentru ca nici eu nu sunt un analist al pietei de media! B1 este o reactie normala a pietei de media, la un status-quo existent la un moment dat. Si B1 – si televiziunile mentionate mai sus, au un mesaj pe cat de partinitor, pe atat de normal in actualul context politico-economic. B1 mai are insa multe de dovedit, deoarece, ca profesionalism si prezentare – este inca mult in urma posturilor pe care le concureaza!

 2. nick201071 says:

  nemaipomenit!cind mama naibi a-ti vazut voi o schimbare la ant 3 ? Vedeti voi o Romanie prezentata altfel pe acest post nenorocit?

 3. elena says:

  Ei, eu te contrazic..inseamna ca nu cunosti campania 10 pentru Romania, unde incep sa iasa valorile la suprafata…hai ca nici RTV nu se lasa mai prejos….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s