2 miliarde de euro intr-o singura zi!

Posted: December 23, 2010 in Diverse
Tags:

Joi, 23 decembrie, este cea mai aglomerata zi de cumparaturi in Europa, conform analizei realizate de Visa Europe.
Compania de plati preconizeaza procesarea unui numar de aproximativ 38 de milioane de tranzactii, in valoare de peste 2 miliarde euro pe durata intregii zile, cand toti clientii fac ultimele cumparaturi de Craciun.
In 2008 si 2009, cea mai aglomerata zi de cumparaturi din an a fost 23 decembrie si dat fiind ca, in plus, anul acesta ziua de Craciun este sambata, Visa Europe estimeaza ca joi, 23 decembrie, va fi cea mai aglomerata zi de cumparaturi din anul 2010.
Se estimeaza ca azi se vor face plati cu cardurile Visa in valoare de 1,3 milioane euro pe minut sau peste 23.000 euro pe secunda. Este vorba de echivalentul unei cresteri anuale de 20% a cheltuielilor pe cardurile Visa, iar peste 70% se anticipeaza ca vor fi cheltuieli pe carduri de debit Visa. La ora de varf, Visa Europe se asteapta sa proceseze peste 1.000 de tranzactii pe secunda, fata de 894 in 2009.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana acum si pe comportamentul de plata in preajma Craciunului din anii anteriori. La fiecare 9 euro cheltuiti in Europa, 1 euro este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de incredere indicatori ai tendintelor privind comportamentul de plata al consumatorilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s