Drama unui român de dreapta!

Posted: December 29, 2010 in Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags:

După esecul motiunii de cenzura din 27 octombrie, si evenimentele care au avut loc concomitant cu discutiile si votul din Parlament, avem acum parte de o reluare a discursului si initiativelor politice care nu fac altceva decat sa sublinieze limitele intre care românii de dreapta sunt condamnaţi sa traiasca.

“Preşedintele PNL Crin Antonescu le propune PSD şi UDMR o alianţă de cinci ani, cu candidat comun la Preşedinţia României şi un premier susţinut de toate cele trei formaţiuni. Pentru ca acest plan să fie un succes, este necesară suspendarea lui Traian Băsescu în 2011.”

http://www.gandul.info/news/oferta-promotionala-de-sarbatori-a-lui-crin-pentru-psd-si-udmr-alianta-pana-in-2016-si-candidat-comun-la-presedintie-pregatiri-pentru-suspendarea-lui-basescu-7851051

Nu am gasit nici o referire la masuri sau politici economice de dreapta care sa scoata Romania din anchilozarea in care se afla. Dar si mai dureros este ca, intr-o astfel de alianta/formatiune politica – adica alaturi de PSD si PC, orice masura de dreapta pe care PNL ar putea-o propune (ca reprezentant al al dreptei – cel putin la nivel declarativ) ar fi practic imposibil de pus in practica.

Avem un guvern incapabil sa gestioneze criza! Dramatic este insa ca asta se suprapune peste existenta unei opozitii impotente si incapabila sa ofere altenative viabile, peste existenta unei miscari sindicale degenerate, si intr-un cadru economic clientelar, si sufocat de birocratie si de birocrati!

Sunt nelamurit! Dar mai mult decat nelamurit sunt nemultumit si extrem de dezamagit de demersul prost gestionat, incoerent, ne-credibil, lipsit de substanta, facut de PNL … care propune o alianta construita in jurul unui fals obiectiv – suspendarea presedintelui, si care, prin prin alianta in care vrea sa se bage, propune de fapt un mod de gestionare a Romaniei, axat pe mentinerea unei situatii favorabile oricarei categorii sociale …. INAFARA celei care intr-adevar tine Romania in miscare! Oamenii de dreapta, si in special tinerii de 25 pana la 45 de ani, care lucreaza in mediul privat sunt liber profesionisti sau mici intreprinzatori.

Ca om de dreapta asteptam macar din partea PNL-ului un demers pe masura imaginii pe care ar trebui sa o aibe! La momentul motiunii ma asteptam ca urmatoarea “miscare” facuta de PNL sa aibe caracterul si obiectivele care sa raspunda nevoilor dreptei economice! Acum, mi-am pierdut speranta! Am impresia ca sunt condamnat sa mai traiesc inca multi ani de aici inainte intr-un mediu politic in care nu pot fi reprezentat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s