Preturile imobilelor executate silit scad … prea incet!

Posted: January 4, 2011 in Diverse
Tags:

Preturile imobilelor aflate in exectuare silita au scazut usor in decembrie, iar investitia in terenuri ar putea reveni la moda.

Dintre toate categoriile de bunuri imobile executate silit apartamentele sunt cele mai scumpe.  Unul din motive este pretul de evaluare din momentul contractarii creditului de acum 3-4 ani.  Ponderea apartamentelor ca bunuri executate silit este mai mare decat numarul caselor sau terenurilor aflate in aceasta situatie. In cazul apartamentelor executate silit preturile raman destul de mari, sunt insa mai mici decat preturile pietei de imobiliare in general de pana acum.
Sursa:    http://www.heima.ro/

Exceptand Arges care are o crestere foarte mare fata de luna noiembrie cand pretul mediu pe metru patrat la apartamente aflate in executare silita a fost de 1.655 lei fata de 7.666 lei in decembrie, in rest preturile sunt sub 4290 lei/mp.

Ca tendinta preturile au scazut, in unele cazuri chiar s-au injumatatit cum ar fi in judetele Alba (2.613 lei/mp fata de 4.378 lei/mp in noiembrie), Arad (473 lei/mp fata de 2.069 lei/mp in noiembrie), Hunedoara (1.588 lei/mp fata de 3.225 lei/mp in noiembrie).

Bucuresti se mentine in jurul valorii de 2.500 lei/mp -3.800 lei/mp in cazul apartamentelor, iar in ceea ce priveste casele pretul este putin mai mare in decembrie fata de noiembrie respectiv  4.341 lei fata de 3.816 lei .

Conform IPBEX pe luna decembrie ar fi mai ieftina o casa in Harghita (829 lei/mp) si Prahova (1.807 lei/mp) decat in Mures (2.206 lei/mp) sau Dolj (4.718 lei/mp).

Daca vreti sa investiti in ceva, terenurile aflate in executare silita raman cele mai la indemana. Chiar si zona Bucuresti-Ilfov are preturile mai mici de 150 Euro/mp atat in noiembrie (507 lei/mp) cat si in decembrie (425 lei/mp) .

 

 

 

Cele mai ieftine terenuri le veti gasi in Dolj, Neamt si Vaslui unde puteti achizitiona hectare intregi la 6 lei/mp ( de exemplu http://www.heima.ro/t/101126162746040.aspx) , iar cel mai scumpe terenuri aflate in procesul executarilor silite sunt in judetul Constanta, unde pretul pe metru patrat este de  1.242 RON in decembrie 2010.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s