VINE FONDUL PROPRIETATEA!

Posted: January 6, 2011 in Burse
Tags:

Se pare ca avem tot mai putine motive sa ne indoim de intrarea FP la cota bursei pe 25 ianuarie!

Bursa de Valori Bucureşti aprobă listarea Fondului Proprietatea

Data listării este stabilită pentru 25 ianuarie 2011

Bucureşti, 6 ianuarie 2011 – Franklin Templeton Investment Management Limited, manager de investiţii şi administrator unic al Fondului Proprietatea („Fondul”), a anunţat astăzi aprobarea listării Fondului de către Bursa de Valori Bucureşti, programată pentru 25 ianuarie 2011.

Fondul Proprietatea a colaborat îndeaproape cu un consorţiu de brokeri – Raiffeisen Capital Investment (Lead Manager), BRD Groupe Société Générale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti – şi cu consultanţii juridici, Schoenherr şi Asociaţii SCA şi White & Case, Pachiu SCA, pentru pregătirea listării, inclusiv pentru realizarea unei serii de prezentări în România şi câteva oraşe importante din Europa.

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a declarat: „Decizia de astăzi a Bursei de Valori Bucureşti ne aduce cu un pas mai aproape de listarea pentru care am lucrat împreună cu acţionarii încă de la numirea Franklin Templeton ca manager al Fondului în septembrie. Mulţumim BVB, CNVM, brokerilor şi consultanţilor juridici pentru ajutorul pe care ni l-au acordat pentru a ajunge aici. Suntem încrezători că prezentările programate înainte şi după listare în majoritatea oraşelor importante din Europa vor ajuta la creşterea vizibilităţii Fondului în rândul potenţialilor investitori internaţionali”.

Vivek Kudva, managing director India şi CEEMEA, a comentat: “Este un eveniment deosebit de important pentru Fondul Proprietatea şi pentru România. A fost o aşteptare lungă pentru mulţi dintre acţionarii fondului şi acum numărătoarea inversă a început oficial. De asemenea a fost o satisfacţie pentru noi să vedem rezultatul eforturilor noastre din ultimul an ajungând la acest moment cheie. Suntem încântaţi de viitorul fondului şi de numeroasele beneficii pe care acţionarii Fondului Proprietatea le vor obţine din listare, din administrarea profesionistă de fond şi din plata de dividende în mod regulat”.

Dana-Mirela Ionescu, CEO al Raiffeisen Capital & Investment, Lead Manager al consorţiului de brokeri ai Fondului Proprietatea, a adăugat: „Salutăm decizia de astăzi a Bursei de Valori Bucureşti şi suntem încântaţi să colaborăm în continuare cu managerul Fondului pentru a prezenta Fondul investitorilor la nivel global ca pe o oportunitate istorică de investiţii”.

Prospectul Fondului Proprietatea precum şi un amendament recent la prospect aprobate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) sunt publicate pe următoarele website-uri: www.fondulproprietatea.ro, www.rciro.ro, www.brd.ro.

Advertisements
Comments
  • Conform informatiilor de pe site-ul Fondului Proprietatea, la data de 30 noiembrie 2010 valoarea activelor totale era de 15 901 mil. lei, iar valoarea unitara a activului net 1,1541 lei.
   Studiile internationale indica tranzactionarea cu un discount fata de VUAN de 0 -10% in perioade normale bursiere, mergand pana la 25 – 30% in perioade de scaderi ample.
   Datele publicate de Morningstar arata in cazul fondurilor inchise de actiuni globale un discount mediu in ultimele 6 luni de -10 -4%, si prima in cazul altor fonduri de 2 – 4%.
   SIF – urile au un discount mai mare de 50% din VUAN.
   Se cuvine o precizare – activul Fondului Proprietatea este calculat in baza altei reglementari, care permite evaluarea pe baza valorii juste a participatiilor nelistate si evaluarea la ultimul pret de piata a actiunilor tranzactionate din portofoliu (spre deosebire de SIF – uri care utilizeaza o medie a ultimelor 90 de zile, efectul fluctuatiilor activelor din portofoliu asupra VUAN fiind atenuat).

   http://cafeacutaifas.blogspot.com/2011/01/fondul-proprietatea-marea-provocare.html

   • ISAS says:

    Conform analizei site-ului ATAR inainte de listare pretul corect ar fi de 0.6
    http://atar.ro/portofoliul-atar-25-11-10/ asa ca dupa cum s-a intamplat cu toate actiunile care trec dintr-o pozitie cu vizibilitate redusa (spre ex. categoria a II) intr-o pozitie cu o vizibilitate mai mare, asa si FP va a avea un pret de piata mai mare decat cel inainte de listare. Mizez pe 0,7. Alte pareri?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s