1 miliard pentru finanţarea afacerilor riscante.

Posted: January 14, 2011 in Stiri de 1 minut
Tags:

Morgan Stanley Credit Partners, primul fond creat de Morgan Stanley Invesment Management  care este dedicat finanţării de tip “mezzanine” pentru companii, a strâns din piaţă 956 de milioane de dolari de la investitorii privaţi.

Fondul va investi în special în intrumente financiare cu venit fix, emise de companii de dimeniuni medii, în contextul dificultăţii acestora de a găsi finanţare, şi se va focusa pe America de Nord şi Europa de Vest. Până în prezent, fondul a investit deja 160 de milioane de dolari în cinci companii.

Finanţările de tip “mezzanine” constau în faptul că, în schimbul finanţării, fondul primeşte de la entitatea pe care o finanţează titluri financiare care au prioritate la obţinerea beneficiilor, fie sub forma unor instrumente de tipul obligaţiunilor, fie sub forma unor titluri de tipul acţiunilor preferenţiale.

Acest tip de finanţare este de regulă cea mai scumpă formă de a atrage bani pentru companiile care accesează astfel de surse de finanţare. Însă şi afacerile finanţate presupun un grad de risc semnificativ mai ridicat, pe care alte tipuri de finanţatori nu şi-l pot asuma.

Sursa:

http://www.globalfundwire.com/2011/01/13/73043/morgan-stanley-credit-partners-raises-approximately-usd1bn-mezzanine-fund

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s