Guvernul atacat la baioneta de … Mos Teaca!

Posted: January 18, 2011 in Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags:

O tarla de Mos Teci autohtoni iau cu asalt Guvernul in batalia pentru pensiile privilegiate pe care le-au primit pana acum. Te uiti la televizor si ce vezi ? O adunatura de foste cadre militare aflate la pensie …. ajunsi « eroi ai armatei romane » in mintea bolnava a antenistilor si a jurnalistilor de la i-RealitateaTv.

Ce anume justifica titulatura pompoasa de eroi – cu care-i gratuleaza alde Dumitrescu si alde Ursu …. pentru acele foste cadre militare a caror unica preocupare in viata activa era aceea de chinui si umili niste bieti recruti, in numele unei asa-zise caliri in spirit militar ?

Cu ce-si justifica pensiile de mult peste 3000 de lei acele foste cadre militare care si-au petrecut viata carand genti, spaland si periind hainele superiorilor sau mutand hartii dintr-un birou in altul prin Ministerul Apararii sau prin toate acele centre  / comandamente / birouri de prin tara … facand practic o munca ce nu avea – nici in clin nici in maneca …. cu armata ?

As putea intelege demersul unor cadre precum capitanul care conducea plutonul unde mi-am facut cele trei luni de «bibanie » (asa erau numiti in jargon militar recrutii in primele trei luni de la incorporare, adica in perioada de instructie). Un tip care alerga cativa km dimineatza inainte ca noi sa ne trezim, un om sobru – dar cu un spirit de camaraderie si un respect deosebit pentru recruti. Din pacate nu-mi mai amintesc numele lui.

Dar nu pot sa accept demersul facut de tarla de pensionari porniti pe galceava, care-mi aduc aminte de ramolitul sef de la mine de pe scara al carui singur scop in viata este sa-i urmareasca pe locatarii care intra in bloc dupa ora 11 si nu inchid bine usa ….. si care nu se indura sa-si paraseasca postul de observatie (vizorul usii) pentru a nu-i pierde pe cei care cheama ambele lifturi deodata.

Dar nu e bine sa razi de batranetea si senilitatea lor – pentru ca si eu probabil ca voi ajunge un mos uracios, morocanos, si ramolit. (Se pare ca am toate sansele – detalii alta data !) Cu toate astea – nu pot sa accept ca acei fosti militari, dintre care o buna parte au ramas cu pensia aproape neschimbata, se lasa scosi manipulati si scoti in strada de fostii purtatori de haine militare de prin fruntea ministerului si a comandamentelor regionale/locale … care pentru munca grea (aceea de a gestiona spagi si comisioane, de a plimba hartii intre birouri, sau de a gestiona trecerea terenurilor fostelor unitati militare din domeniul public in cel privat al statului pentru a putea fi ulterior vandure) au primit pensii la care muritorii de rand – nici nu ar visa vreodata … btw- pensie primita tocmai din contributiile muritorilor de rand … si nu din ceea ce ar fi trebuit sa plateasca chiar el din solda !

Advertisements
Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s