O natie care nu se respecta – este o natie pe cale de disparitie!

Posted: January 24, 2011 in Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags:

Un comentariu …. de-al fostei mele (extraordinare!) colege ….  Irina Ionescu

http://irinaionescu-homoriceanu.blogspot.com/

Huiduielile pe durata imnului de stat dau dovada clară că nu ştim a face diferenţa, noi ca majoritate, între orice momente în care ne putem arăta nemulţumirile şi momentul intonării imnului de stat. Respectul pentru imnul naţional aş spune că nu prea există.

Ce ne mai place cînd ne uităm la alţii. Acolo vedem, acolo sesizăm că ceva e în neregulă. Ne uităm la TV, la filme în general şi vedem cum americanii au un respect extraordinar pentru steagul naţional, pentru imnul Statelor Unite. Comentăm aceste momente: “uite ce frumos…, ce mîndrii sînt ei; noi de ce nu putem, ei cîntă şi-şi respectă imnul, “încremenesc locului cînd se aude imnul SUA, uite ce bucurie au în ochi…etc.”

E vorba de respect, dragii mei. Cineva spunea că nu putem avea un viitor luminos fără cunoaşterea corectă a trecutului, fără respectul patriei în care te-ai născut. Astăzi, la Iaşi, preşedintele era huiduit pe intonarea imnului, la Focşani s-a adresat oamenilor şi le-a spus că a venit şi pentru cei care huiduie, dar a venit, în primul rînd, pentru respect. Respectul faţă de istorie, respectul faţă de trecutul acestei ţări.

O opinie careia nu pot sa nu ma raliez intrutotul!

Multumesc Irina!

Advertisements
Comments
  1. Rares says:

    Istoria tarii este facuta de oameni!!! Cei gare au facut-o prin gesturile lor marete au facut-o sa ne fie noua urmasilor bine… Romania este construita conceputa pe foarte mult sange…Si faptul ca este manipulata politic de catre toate fortele politice si faptul ca simplul om plateste greselile fundamentale a guvernatilor trecuti si prezenti, cateodata le da dreptul in opinia mea sa se revolte in orice context.
    Iar din punct de vedere economic revolta lor incepe din faptul ca existau si alte solutii incepand cu 2009 un an ignorat si de-o importanta capitala. Fiecare intarziere a reformei, chiar si prost facuta, a costat mai mult mai mult decat suportabilitatea financiara a omului simplu. Am intarziat reformele sa se salveze politicul. Am facut reforme pe capul omului mic cand se puteau face cu cei care sunt vinovati de criza ” Banci, BNR” etc.

  2. Inia says:

    La mine la facultate am avut multi studenti Erasmus in ultimul an, din tari dezvoltate, chiar: Spania, Franta, Italia, Germania, Austria, Portugalia. Am avut un soc sa constat ca lor le place in Romania mai mult decat le place romanilor, si gasesc mai putine defecte aceste tari, decat gasim noi, ziceau: pai voi ati fost comunisti atat de mult timp, aveti economie de piata de scurta vreme, nu va puteti compara cu noi, dar sunteti pe drumul bun :).

    Si in Franta si Germania oamenii sunt foarte nationalisti. Turcii mi se par chiar incredibili, vorbesc foarte frumos despre tara lor, cu bune si rele, si sunt fani Ataturk, cel care a transformat Turcia in democratie, unii ii au poza intre pozele de pe facebook, si sunt tineri. Au foarte mare repect pentru tara lor :). Na, cred totusi ca mai avem pana ne dezvoltam, spiritual, in primul rand, ca asta e o problema de mentalitate :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s