Cum isi da BVB-u’ cu stangu’n dreptu’

Posted: February 17, 2011 in Burse
Tags: , , ,

Citeam zilele trecute un niste materiale despre neintelegerile dintre BVB si FT pe marginea listarii (sau nelistarii) FP si pe o alta piata! Nu-l pot banui pe Valentin Ionescu de rea-credinta! Sunt sigur ca opozitia lui (argumentata dealtfel mai jos – vezi citatul si unul dintre materialele pe tema data) sunt nascute din dorinta sincera de a proteja BVB-ul!

Ma intreb insa daca asta e calea cea mai buna? Ma intreb daca listarea pe o a doua sau chiar si pe o a treia piata nu ar aduce beneficii mult mai mari pietei romanesti de capital?

Personal sunt de parere ca deschiderea spre extern (ratata prima oara odata cu refuzul de a vinde o parte din actiuni austriecilor … si intrarea in grupul CEESEG … si acum de opozitia la listarea FP si pe o alta piata)  nu face decat BINE BVB-ului pe termen lung! Voi ce credeti?

“Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Valentin Ionescu, nu doreste ca Fondul Proprietatea (FP) sa se listeze si pe o alta bursa, asa cum si-a anuntat intentia administratorul FP, compania de investitii Franklin Templeton.

Seful BVB considera ca FP poate contribui la consolidarea pietei romanesti de capital prin cresterea lichiditatii si diversificarea produselor si nu isi doreste ca o parte din companiile locale sa migreze pe alte piete bursiere.”

http://www.ziare.com/bani/bursa/directorul-general-al-bvb-nu-vrea-ca-fp-sa-se-listeze-si-pe-o-alta-bursa-1073466.

Advertisements
Comments
 1. Da, dar suntem in Europa, asa ca FP se poate duce unde vrea.
  In plus, lichiditatea de pe alta piata mai mare poate sa miste si bursa locala.

 2. AB says:

  Dsul a dat la un moment dat ca exemplu bursa poloneza, a zis ca nici ei nu sunt deschisi si totusi le merge foarte bine

  • BaLaurentiu says:

   Diferenta este ca in timp de bursa poloneza nu are nevoie sa-si imbunatateasca imaginea si atractivitatea … BVB-ul are nevoie ca de aer de cresterea vizibilitatii! Nu e o problema daca preferam sa fim “cei mai tari de la noi de pe scara” … adica sa fim o bursa de anvergura prin comparatie cu Bulgaria si Rep Moldova!
   Daca vrem sa ajungem macar intre jucatorii “din bloc” …adica Ungaria, Ucraina, Cehia … avem nevoie de vizibilitate si de investitori straini … chiar cu riscul de a strica “jocurile” pe care brokerii romani prefera sa le faca inca “intre ei” – la mica intelegere!
   Cred ca listarea FP-ului si pe o alta piata, este una dintre marile sanse de a mai sterge (estompa) din “provincialismul” caracteristic BVB-ului!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s