Pe 8 martie, incepe Forumul Economic CCG – România – Bucureşti: Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est. Sesiunea plenară şi grupurile de lucru se vor desfăşura la data de 9 martie, iar ziua de 10 martie este dedicată discuţiilor de afaceri.

Vorbim de oportunitati de finantare sau de investitii de cateva miliarde bune de dolari, pentru ca la eveniment au fost invitaţi să participe miniştrii economiei, industriilor şi comerţului din statele CCG, reprezentanţi ai altor ministere interesate, conducerea principalelor bănci, a camerelor de comerţ naţionale, reprezentanţi din mediul bancar-financiar, investiţional, de afaceri şi ai mediului academic.

Consiliul de Cooperare pentru Statele Arabe din Golf (The Cooperation Council for the Arab States of the Gulf), cunoscut şi sub numele de Consiliul de Cooperare al Golfului, este o organizaţie regională de cooperare, înfiinţată la 25 mai 1981, din care fac parte Regatul Arabiei Saudite, Statul Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrein, Sultanatul Oman şi Statul Qatar.

Secretarul General al CCG este Abdulrahman Bin Hamad Al Attiyah (Qatar), care a vizitat România în februarie 2003 şi iunie 2009. Preşedinţia prin rotaţie a organismului este asigurată în 2011 de Emiratele Arabe Unite.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s