Încrederea investitorilor în cădere!

Posted: February 24, 2011 in Burse
Tags: , ,

La nivel global, indicele State Street Investor Confidence, care măsoară încrederea investitorilor a scăzut de la 100,8 puncte în ianuarie la 91,6 puncte în februarie.

La fel ca şi în ianuarie, scăderea din februarie este vizibilă în toate regiunile. Astfel încrederea investitorilor din America de Nord a scăzut cu 6,8 puncte, de la 99,3 puncte în ianuarie la 9,25 puncte în februarie, în Asia scăderea a fost asemănătoare (de 4,3 puncte) de la 96,5 la 92,2 puncte, în timp ce Europa a înregistrat cea mai amplă corecţie (de 13 puncte) de la 92,8 la 79,8 puncte.

Dezvoltat de Harvard University şi State Street Associates, indicele State Street Investor Confidence măsoară încrederea investitorilor, analizând comportamentul de vânzare şi cumpărare al investitorilor instituţionali. Indicele reflectă gradul de risc pe care aceştia sunt dispuşi să şi-l asume. Cu cât expunerea acestora pe acţiuni este mai mare, cu atât valoarea indicelui va fi mai ridicată. O valoare de 100 indică neutralitatea acestora faţă de diferitele clase de active.

Sursa: http://www.globalfundwire.com/2011/02/23/108038/investor-confidence-index-falls-1008-916-february

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s