“Multiculturalismul” a eşuat în Europa!

Posted: February 24, 2011 in Politica si politici
Tags: , , , ,

Întâmplător, sau nu, evenimentele din Nordul Africii apar într-un context în care liniile directoare ale politicilor social-imigraţioniste din statele Europei se schimbă radical.

Timp de zeci de ani, europenii au făcut tot posibilul pentru a-i integra pe imigranţi, prin tot felul de programe susţinute financiar de stat. Efectul a fost acela că Europa a devenit şi mai atractivă pentru emigranţi – în special pentru cei din Nordul Africii, iar comunităţile acestora au devenit tot mai puternice, şi tot mai dificil (chiar imposibil) de asimilat. Au adus în Europa obiceiuri, tradiţii şi mentalităţi pe care Europenii le-au permis să şi le conserve, şi care în timp au intrat în conflict cu obiceiurile, tradiţiile şi mentalităţile locale. Iar în ultimii ani, conflictele de acest gen nu au fost puţine!

Nu ştim dacă e bine sau rău, dar este clar că Europa a ajuns la concluzia că ideea conservării moştenirii culturale a imigranţilor, este un eşec! Şi asta o spun oamenii politici de prim rang din cele trei cele mai importante state europene: Marea Britanie, Germania şi Franţa!

1 “British Muslims must subscribe to mainstream values of freedom and equality, David Cameron declared that the doctrine of multiculturalism has “failed” and will be abandoned.”

David Cameron

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/david-cameron/8305346/Muslims-must-embrace-our-British-values-David-Cameron-says.html

2″ Attempts to build a multicultural society in Germany have “utterly failed”, Chancellor Angela Merkel says. “lmmigrants should learn to speak German””

Angela Merkel

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11559451

3 Sarkozy : “Le multiculturalisme est un échec”

Iar explicaţiile date de preşedintele Francez ridică un mare semn de întrebare. Eşecul, spune el, s-a produs ” … pentru că ne preocupăm de identitatea imigranţilor, dar nu şi de identitatea statelor de origine ale acestora.”

Asistăm oare în Africa de Nord, între altele, şi la o încercare a Europei de a se “ocupa” de problemele aduse de imigranţi de la ei de acasa?

Advertisements
Comments
  1. Cum se pliaza asta pe dorinta de a avea o Europa unita? Aceeasi mentalitate se poate aplica si pentru cei din Est.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s