Rezultate financiare cu proteste sindicale … la BCR!

Posted: February 24, 2011 in Diverse, Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags: , , ,

“Angajatii BCR organizeaza un protest in ziua anuntarii rezultatelor financiare. Circa 100 de angajati ai BCR vor protesta in fata sediului central al institutiei vineri, 25 februarie, zi in care banca isi anunta rezultatele financiare pe anul trecut.”

Un exemplu de eveniment din categoria celor care m-au făcut, cu câteva zile în urmă, să spun :”fuck the Unions”

“Federatia Sindicatelor Independente (FSI) din BCR a obtinut acordul Primariei Capitalei de a organiza un protest vineri, intre orele 10:00-12:00 la sediul bancii, din Calea Victoriei, potrivit unei comunicari interne primite de angajati de la sindicalisti. Principalele nemultumiri ale angajatilor constau in faptul ca le-ar putea fi eliminate unele drepturi din contractele colective de munca. Printre aceste drepturi se numara 2 bonusuri de performanta. De asemenea, angajatii mai solicita indexarea salariilor in functie de inflatie, dupa ce acest lucru nu s-a mai intamplat de doi ani ”

Sursa: http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/angajatii-bcr-organizeaza-un-protest-in-ziua-anuntarii-rezultatelor-financiare-57412

Care performanţă ?? ….  nu pot să nu mă întreb când citesc anunţul de grevă al celor 100 de angajaţi? Câţi dintre aceştia sunt acele “matracuce” care se supără tare dacă îndrăzneşti să le deranjezi cu o întrebare … sau mai rău, cu rugamintea de a-ţi da un extras, o fişă de operaţiuni, sau un documentele pentru deschiderea/închiderea unui cont! Câţi dintre sindicaliştii ce s-au anunţat că vor ieşi în stradă au zâmbit clienţilor lor în ultima luna? Nu foarte mulţi … aş putea baga mâna în foc pentru asta!

“Am inteles ca se pun in responsabilitatea salariatilor proastele rezultate ale bancii” spun sindicaliştii BCR. Nu ştiu dacă cineva a pus într-adevăr pe umerii salariaţilor rezultatele băncii (fie ele bune sau slabe … depinde de cum le priveşti), dar părerea mea este că angajaţii BCR despre care vorbeam mai sus au contribuit semnificiativ (prin comportamenul lor) la accentuarea nemulţumirilor foştilor clienţi ai băncii. Şi asta înseamnă scăderi de venituri, de cotă de piaţă, etc etc !

Deci “DA”! Rezultatele BCR sunt mai slabe decât ar fi trebuit să fie, într-o bună măsură din cauza comportamentului neadecvat al angajaţilor săi.

Dar, mai mult decât atât, protecţia de care angajaţii BCR beneficiază, şi acele tot soiuri de prime/bonusuri/comisioane, stabilite prin tot felul de clauze la contractul de cumpărăre – nu ajută deloc banca să se eficientizeze, dimpotrivă, o trage mult înapoi! Aceasta este principala explicaţie pentru faptul că BRD, deşi este mai mică, are profituri mai bune decât BCR-ul.

Iar la final, nu pot să nu fac trimitere la materialul în care am vorbit (din pacate foarte pe scurt) despre modul în care mişcarea sindicală din România ne-a ţinut economia pe loc în ultimele două decenii!

aici: https://balaurentiu.wordpress.com/2011/02/18/fuck-the-unions/

Advertisements
Comments
  1. Inia says:

    Foarte comica asta. Pai si pe responsabilitatea cui ar putea sa se puna?! Ca doar n-au venit unii de pe Marte sa decida cui dau credite in locul lor, sa calculeze dobanzi zilnic, si alte asemenea :)) Au un prtofoliu mai slab calitativ decat alte banci, gen BRD, poate si Raiff, pentru ca … ei au dat creditele alea, ca doar managementul superior nu sta sa aprobe sau nu credite … Funny ppl :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s