Tarziu domnilor anchetatori … tarziu!

Posted: March 8, 2011 in Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags: , , ,

“Sediul social al Sindicatului “Pro Lex”, care este şi locuinţa personală a liderului Vasile Lincu, este percheziţionat, marţi, de anchetatori care caută documente contabile, acte de sindicat într-un dosar de fraudă.

Vasile Lincu a declarat, pentru Mediafax, că acţiunea vizează o plângere făcută de el împotriva unui fost lider de sindicat, Mircea Lupu care îl acuza pe el că era încă şef al organizaţiei sindicale după expirarea mandatului de preşedinte de sindicat.”

SURSA: http://www.zf.ro/eveniment/incepe-atacul-asupra-sindicalistilor-perchezitii-la-sediul-sindicatului-pro-lex-anchetatorii-cauta-acte-intr-un-dosar-de-frauda-8040499

Mi-a atras atentia titlul “bomba” pus articolului respectiv … cuvantul “atac” avand o rezonanta si o semnificatie deosebita, puternica si care totodata lasa loc de multe interpretari!

Dincolo de titlu insa, revin la titlul postului de fata: “Tarziu …. “, ba chiar “mult prea tarziu” dupa parerea mea! Daca mafia asa-ziselor sindicate ar fi fost dezintegrata cu 10 (ca sa nu zic cu 20) de ani in urma, Romania ar fi fost astazi cu mult mai aproape de statutul unor tari precum Polonia sau Ungaria.

Fara influenta pe care sindicatele (mana in mana cu politicienii) au avut-o asupra deciziilor strategice privind procesul de privatizare in Romania, am fi fost de doua ori mai capitalisti, de doua ori mai atractivi pentru investitorii straini, de doua ori mai putin corupti, etc etc … totul inmultit cu doi.

Influenta acestora, si capacitatea de a manipula masele au indepartat inevstitorii de buna credinta si au adus in Romania in cea mai mare parte aventurieri, sindicalistii (liderii – nu masele) sunt primii capitalisti “salbatici” din economia romaneasca.

Si revin la acelasi exemplu Petrom, o privatizare care nu ar fi avut loc daca Liviu Luca nu ar fi primit dreptul exclusiv de a face mentenanta pentru rafinariile Petrom prin Petrom Service-ul pe care l-a luat pe degeaba (cu oameni si utilaje) tot de la Petrom.

“Tarziu domnilor anchetatori!”… dar pana la urma, “mai bine mai tarziu – decat niciodata!”

Advertisements
Comments
  1. Inia says:

    Cata dreptate ai, din pacate :(.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s