De ce-mi place de Varujan Vosganian!

Posted: March 22, 2011 in Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags: , , , , ,

Am dat de-a lungul timpului note unor politicieni, iar Varujan Vosganian a fost intotdeauna unul dintre cei care au trecut cu bine clasa! Si iata ca-mi dovedeste ca pe buna dreptate este unul dintre oamenii politici care in mod regulat au primit note bune de la mine! 🙂 Asta spune intr-un post de blogul dansului despre povestea cu USL si Dan Voiculescu!

“….cel mai important lucru nu e sa schimbam cu tot dinadinsul PD, ci sa-l schimbam cu ceva care sa fie diferit, mai bun. Daca vom fi dispusi sa platim orice pret pentru a schimba PD,  sa ne coboram pana la a utiliza aceleasi mijloace si a ne contamina de aceleasi naravuri, bine nu va fi tarii noastre.”

Noi nu suntem un tribunal ca sa condamne ceea ce e o problema de constiinta individuala. Dar nici nu putem permite ca cineva care are astfel de probleme de constiinta sa vorbeasca in numele nostru.

Posted: 21 Mar 2011 09:55 AM PDT

In urma comentariului meu din data de 10 martie 2011, ” Care ar trebui sa fie pozitia PNL in cazuri precum cel al domnului Dan Voiculescu”, am primit sute de reactii pe blog. Nu toate impartaseau punctul meu de vedere. Unii dintre membrii Clubului nostru socoteau ca tema fostilor informatori nu mai e de actualitate si ca n-ar trebui sa compromitem o alianta menita sa salveze tara de PD cu astfel de chestiuni nesemnificative.

Nu doresc prin acest comentariu sa prelungesc dezbzterea, chiar daca as fi tentat sa spun ca cel mai important lucru nu e sa schimbam cu tot dinadinsul PD, ci sa-l schimbam cu ceva care sa fie diferit, mai bun. Daca vom fi dispusi sa platim orice pret pentru a schimba PD,  sa ne coboram pana la a utiliza aceleasi mijloace si a ne contamina de aceleasi naravuri, bine nu va fi tarii noastre. Patima este buna cata vreme rascoleste elanurile, dar nu si atunci cand produce orbire a mintii.

Dar sa ne intoarcem la subiectul nostru. Ceea ce cred eu ca trebuie sa fie pozitia PNL poate fi mai bine inteles dand pilda Uniunii Scriitorilor din Romania.  Exista si printre scriitori dintre aceia care au fost informator ai fostei Securitati . Surprizele au fost tot atatea deziluzii amare. Respectivii scriitori nu pot fi dati afara din Uniune  pe motiv ca au fost informatori. Apartenenta la USR valideaza talentul si creatia artistica, nu tinuta morala. Ar fi lunga discutia cu privire la modul in car, scriitori  validati de istoria literaturii universale, s-au numarat, in decursul vremurilor, printre informatori, tradatori si colaborationisti.

Impreuna cu Nicolae Manolescu, in pozitia noastra de conducatori ai Uniunii, am propus, insa, o alta masura care a si fost acceptata de breasla: anume a nu accepta ca vreunul dintre cei dovediti a fi fost informatori – cazuri de tortionari nu avem – sa poata reprezenta breasla intr-o pozitie de conducere, la nivelul Consiliului USR. Ni s-a parut ca astfel de oameni nu au calitatea morala de a vorbi in numele altora. Nu doresc sa dau un iz jurnalistic aceste decizii si sa dezvalui numele celor care au renuntat la mandat in urma verdictelor CNSAS. Asta are mai putina importanta, caci noi nu de nume vorbim aici, ci de principii. Important este ca, in acest fel, in interiorul Uniunii Scriitorilor noi am transat definitiv aceasta chestiune. Noi nu suntem tribunal ca sa condamnam ceea ce e o problema de constiinta individuala. Dar nici nu putem permite ca cineva care are astfel de probleme de constiinta sa vorbeasca in numele nostru.  Aceasta trebuie sa fie si pozitia PNL.

Sursa:

http://vosganian.ro/

Advertisements
Comments
  1. Inia says:

    Echilibrat si corect 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s