Cum a scapat SUA de faliment!

Posted: April 10, 2011 in Diverse, Politica si politici
Tags: , ,

Cu puţin timp înaintea expirării termenului-limită pentru încheierea unei înţelegeri, cele două tabere politice americane s-au înţeles să opereze economii de zeci de miliarde de dolari în bugetul din 2011. Preşedintele Barack Obama a vorbit despre cele mai mari reduceri de cheltuieli din istoria ţării şi s-a declarat uşurat de ajungerea la acest compromis.

Asa au scapat Statele Unite de falimentul despre care vorbeam in postul de mai jos:

https://balaurentiu.wordpress.com/2011/04/08/intra-sau-nu-astazi-sua-in-faliment/

Republicanii şi democraţii americani au evitat în ultimul moment, printr-un acord considerat istoric, paralizarea administraţiei de stat.

Şi în SUA, aşa-numitul an bugetar are 365 de zile. Spre deosebire de anul calendaristic, cel bugetar începe la 1 octombrie. Aşa se face că anul bugetar 2011 a ajuns deja la jumătate încă la începutul lui aprilie. Totuşi, nici la acest moment, cele două camere parlamentare ale Congresului de la Washington nu au reuşit să adopte un buget pentru anul în curs, care să prevadă clar de ce sume dispun diversele autorităţi guvernamentale americane.

De şase ori, parlamentarii s-au înţeles asupra unor bugete temporare, cu care guvernul şi administraţiile puteau să lucreze câte trei luni şi trei zile. Ultimul termen a expirat de curând, fiind încheiată o nouă înţelegere, valabilă până joi, 14 aprilie. Un pas important, spune republicanul John Boehner, şeful Camerei Reprezentanţilor:

„Mă bucur că, împreună cu liderii majorităţii democrate din Senat şi cu Casa Albă, am ajuns la un acord care stipulează reduceri de cheltuieli şi evită intrarea în incapacitate de funcţionare a administraţiei. Ne-am înţeles, faţă de fostul proiect al Casei Albe de vara trecută, să facem economii de 70,5 miliarde de dolari. Acum trebuie să includem toate aceste prevederi într-un întreg, care să poată fi votat la mijlocul săptămânii viitoare de către Congres.”

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14978273,00.html?maca=rum-rss-rom-all-1493-rdf

 

 

Advertisements
Comments
  1. Inia says:

    Nu-i vad prea bine in urmatorii ani. Au peste 1 trilion in plus de platit numai pentru datoriile facute din 2008 incoace, dobanzi si principal, si in 2011 si in 2012. Plus ca evident pentru o parte fac rollover, deci se duc si-n anii urmatori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s