Si FED-ul se teme de dolar …

Posted: June 24, 2011 in Burse, Politica si politici
Tags: , , , , ,

Lawmakers and investors shouldn’t take comfort in low U.S. borrowing costs because markets are often “complacent” about the risk from excessive deficit spending, said James Bullard, president of the Federal Reserve Bank of St. Louis.

“When it does blow up it will be too late,” Bullard said in an interview last month in New York. “When markets lose confidence in the U.S. and say that they don’t trust us any more, rates will skyrocket and the crisis will be upon you.”

Cel putin asta este atentionarea facuta de James Bullard – care nu este un oarecare – cu chiar presedintele Reserve Bank of Saint Louis – una dintre bancile Rezervei Federale. FED-ul se cam joaca cu focul! SUA se afla intr-un mare clinci – si nu se da in laturi de la nimic pentru a-si conserva o pozitie care este din ce in ce mai amenintata!

Sursa: http://www.bearishnews.com/post/4340

Bătălia pentru locul întâi dintre cele două valute continuă! Iar dolarul pare a fi revenit în prim-plan, pe fondul problemelor Europei – deşi, SUA are acasă probleme aproape la fel de mari ca si Grecia. De fapt, daca te gandesti un pic logic, diferentele dintre Grecia si SUA sunt doar doua: prima este putin importanta – si este data de dimensiunea datoriei publice ca % din PIB (Grecia vreo 150% iar SUA abia a ajuns la 100%). Cea de-a doua este insa esentiala! Grecia nu poate emite moneda pentru a-si plati datoriile, si nu poate asta … iar bani de imprumut pentru a face asta – nu are de unde! Spre deosebire SUA, poate da oricand drumul la tiparnita. Adica, da bani cu imprumut la banci la dobanda de 0,00% – 0,25% … bancile’i trec ulterior in diviziile de investitii, care cumpara obligatiunile emise de Trezorerie …. cu dobanzi de 2-3-4%.

(Pentru a mai face o paralela – cam acelasi lucru care s-a intamplat si in Romania … cand BNR-ul a dat drumul RMO-urilor, cu care bancile au cumparat obligatiunile statului Roman, iar buffer-ul de valuta de care Romania avea nevoie a fost refacut din banii de la FMI)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s