Viitoarea formă a Uniunii Europene se decide la Bucureşti?

Posted: November 18, 2011 in Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags: , , , ,

V-aţi gândit oare vreodată, chiar şi în cele mai frumoase vise PATRIOTICE pe care le-aţi avut vreodată, că România ar putea decide ever soarta a ceva-orice pe lumea asta? Sunt convins că nu … şi totuşi,

România pare că ar putea fi un important nod pe harta geopolitică a lumii moderne. O idee pusă în discuţie aseară într-o adunare selectă din care au făcut parte Iulian Fota, Dan Dungaciu, Ion Ioniţă, Ovidiu Nahoi, şi Ion Crsitoiu toţi strânşi la un loc cu ocazia lansării cărţii lui Cosmin Gusă … “Imperialism în postcomunism – Geopolitica dezordinii în fostul lagăr socialist”.

O dezbatere care s-a purtat timp de mai multe întrebări şi răspunsuri pe marginea ideei repoziţionării României faţă de fostul mare prieten de la răsărit … Rusia. De fapt necesitatea resetării relaţiilor cu această ţară, aşa cum a făcut şi Polonia … (aici scriam şi eu cu ceva timp în urmă de ce Scutul de la Deveselu este cel mai bun moment pentru România pentru a se deschide către Rusia)

Acesta este cadrul în care s-a făcut o descriere a situaţiei (descriere pe care eu o voi rezuma la câteva cuvinte!!) în care acum se află România într-o Europă care se află la rândul ei într-un moment de răscruce: două fiind direcţiile pe care ar putea-o apuca de aici înainte. Fie către o Europă centralizată, sub forma Statelor Unite ale Europei – formă susţinută şi promovată de Germania şi Franţa, fie o Europă a naţiunilor suverane – aşa cum îşi doreşte Marea Britanie.

Continuare aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s