Dan Suciu vs. Andrei Zaharescu. O primă mare diferenţă între Ponta şi MRU

Posted: May 9, 2012 in Diverse

Dacă luăm de bune proverbele bătrâneşti care spun că „Cine se aseamănă, se-adună”, ori „Spune-mi cu cine te întovărăşeşti ca să-ţi spun cine eşti” … Victor Ponta tocmai şi-a dat, singur, un şut în fund.

Dacă Mihai Răzvan Ungureanu şi-a luat ca purtător de cuvânt pe Dan Suciu, un jurnalist de business cu ani buni de experienţă în domeniu, bine ancorat în mediul de afaceri şi cu masterate şi doctorate în economie, şi care venea din singurul post de televiziune cât de cât echilibrat din punct de vedere politic …. Victor Ponta a făcut nefericita alegere de a-l pune purtător de cuvânt pe Andrei Zaharescu – un celebru (din ce în ce mai necunoscut) prezentator de ştiri mondene, din grădina trustului Intact care n-are altă legătură cu afacerile decât aceea că a făcut afaceri bune când era la ProTv cerând mită invitaţilor săi pentru a apărea în emisiunile pe care le făcea.
Diferenţele între cei doi purtători de cuvânt sunt majore şi se extind asupra guvernului pe care-l reprezită/reprezenta: Cu Dan Suciu (repet! un jurnalist economic echilibrat) în acest post, MRU făcea dovada atenţiei pe care o considera de cuviinţă a fi dată mediului de business; Cu Andrei Zaharescu (“ştiristul” monden de la trustul trompetă), Victor Ponta ne dă de înţeles într-un mod deloc subtil, că altele vor fi coordonatele principale ale comunicării dintre Palatul Victoria şi lume.
PS. (Ba şi mai grav este că această alegere ne arată că Dan Voiculescu va face, la propriu, politica de comunicare a Guvernului)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s