Aur:”Buy!Buy!Buy”. Potenţial de randament de cel puţin 25% pe următoarele 12 luni

Posted: July 11, 2012 in Burse, Politica si politici
Tags: , , , , , , , ,

… Cel puţin aşa par a spune analiştii Erste, care estimează că preţul metalului preţios va atinge 2.000 de dolari în următoarele 12 luni. Preţul ţintă însă, pentru finele acestui nou ciclu de creştere, este de 2.300 de dolari pe uncie.

Luna august ar putea fi momentul de debut al unei perioade de aprecieri susţinute a preţului aurului, spun analiştii Erste Grup în raportul “IN GOLD WE TRUST 2012” publicat pe 11 iulie. “Pe termen scurt, s-ar părea că sezonalitatea presupune o tendinţă de consolidare continuă, însă, cea mai bună perioadă a sezonului pentru aur, începe de regulă în august” spun aceştia, punând scăderile din ultimele luni pe seama unui fenomen de reaşezare şi consolidare după creşterile ultimilor an.

Citeşte aici un foarte scurt rezumat al raportului Erste: Preţul aurului peste 12 luni – 2.000 de dolari pe uncie

Roland Stoferle – care ne-a obişnuit deja cu Şcoala austriacă de economie în rapoartele sale, are un raport ce merită parcurs cu atenţie.Iată-l aici: Special Report Gold 2012 – In GOLD we TRUST (eng)

Iar perspectiva acestuia se suprapune peste cea exprimată de analiştii chestionaţi de London Bullion Market Association (LMBA – organism din care fac parte cei mai mari jucători financiari de pe piaţa aurului, care stabileşte preţul spot pentru metalul preţios, la Londra).

„Specialiştii estimează că aurul va realiza un nou maxim istoric în cursul acestui an, şi va atinge nivelul de 2.055 de dolari pe uncie” se arată în sumarul raportului LBMA.Vezi aici LBMA_Gold Forecast2012_01

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s