Creşte din nou preţul benzinei? Nu benzinarii, ci politicienii trebuie împuşcaţi!

Posted: August 24, 2012 in Diverse, Politica si politici, Proiect "de Romania"
Tags: , , , , , ,

Da! De fiecare dată când preţul benzinei creşte la pompă, din ecranele televiziunilor se revarsă în sufrageriile şi dormitoarele fiecăruia dintre noi tone, kilometri, ore de reportaje despre cum afectează asta buzunarul omului de rând, şi despre cât de nenorociţi sunt petroliştii care sug sângele poporului prin pompa de carburant.

Mai puţin agresive la televiziunile care şi-au primit partea de bani de reclame (şefii astora se gândesc că “dacă arăt un pic pisica petroliştilor, da’ nu sunt nici prea prost de gură – prind o cotă mare din bugetul de publicitate al respectivelor companii şi la anul”) … sau dimpotrivă, mai agresive la cele care n-au primit publicitate şi bani în cantitatea şi sumele în care şi-ar fi dorit … reportajele plâng de mila pensionarului cu Dacia şi a cocalarului cu X6 … introducând pe ici pe colo şi câte un transportator.

Vinovaţii … aşa cum spuneam, mai mult sau mai puţin agresiv şi direct puşi la zid, … benzinarii … şi doar rar, foarte rar Statul – care ia jumătate din preţul pe litru de benzină pe care-l plăteşte cetăţeanul la pompă.

ADEVĂRAŢII VINOVAŢI sunt însă politicienii – aia care fac legile ce-l obligă pe benzinar să DUBLEZE preţul benzinei la pompă, pentru a da Statului bani la buget.

Un buget pe care EI – POLITICIENII să-l gestioneze ulterior după cum vor muşchii lor sau după cum le spun interesele electorale (cu banii de la buget se poate cumpăra bunăvoinţa populaţiei votante … sau, mai adesea se pot MANIPULA votanţii – plătind, sau nu (după caz), indemnizaţiile, ajutoarele, subvenţiile, alocaţiile etc etc  etc).

Buget din care, aceiaşi politicieni (indiferent de culoarea politică) vor plăti publicitate electorală sau costurile campaniilor politice de defăimare a adversarilor politici …. televiziunilor care plâng acum de mila cetăţeanului care plăteşte 6 lei în loc de 3 (cam cât ar fi costul litrului de benzină la pompă FĂRĂ adaosuri, taxe şi impozite).

Dacă din preţul benzinei s-ar scotate taxele şi impozitele pe care statul le percepe de fapt cetăţeanului … preţul benzinei ar scădea la jumătate!

Doar că, BUGETUL de Stat (sau mai bine zis PUŞCULIŢA POLITICĂ) rămâne fără bani … şi asta nu-şi doresc nici POLITICIENII nici TELEVIZIUNILE care trăiesc DIN şi PENTRU campanii politice.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s