Cine vrea dispariţia euro?

Posted: September 30, 2012 in Diverse
Tags: , , , ,

Mark Mobius, administratorul activelor Fondului Proprietatea si presedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, a declarat duminica in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata de ProTV, ca, in opinia sa criza economica este una fabricata de investitori si speculanti care si-ar dori dezbinarea UE si implicit caderea monedei unice. (preluare de pe Hotnews)

“Nu cred ca exista o criza reala, cred ca multe dintre argumente legate de criza globala sunt fabricate. E adevarat ca ritmul de crestere economica la nivelul Europei a incetinit, dar acesta este un lucru pe care l-am putut sesiza de mai multa vreme. Nu cred ca e exista o criza profunda, sunt multi investitori care ar dori o dezbinare a Uniunii si o cadere a monedei euro”, a declarat Mark Mobius, invitat la ProTV.

Administratorul activelor FP a precizat ca aceasta criza este fabricata de “persoane care nu isi doresc reforma si de cei care nu isi doresc o moneda euro puternica, sunt speculanti. Cred ca trebuie sa fim foarte atenti in tragerea unor concluzii si luarea unor decizii gresite.”

“Daca observati cursul de schimb valutar al monedei euro, comparat dolarul, euro nu a slabit, ceea ce arata ca oamenii au incredere in moneda unica”, a argumentat Mark Mobius.

Presedintele executiv al grupului Templeton Emerging Markets a precizat ca, in opinia sa, “moneda euro are un viitor uimitor si ar fi foarte bine ca Romania sa adopte euro”.

Intrebat de realizatori daca Romania este pregatita economic si politic pentru a face acest pas, Mark Mobius a aratat orice tara este capabila sa adopte moneda euro, avertizand, totodata ca pentru asta este nevoie de disciplina.

Intrebat care crede ca sunt sectoarele in care Rormania are sanse sa craesca cel mai repede, Mark Mobius a numit 3: sectorul resurselor naturale, sectorul produselor de consum si sectorul serviciilor, cu precadere pentru export.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s