Cum face V. Ponta EXACT ceea ce spunea ca nu trebuie sa faca vechiul guvern :):):)

Posted: January 28, 2013 in Diverse, Politica si politici, Proiect "de Romania"

Ca USL – una spunea cu luni in urma – cu totul alta face acum … cand s-a vazut cu sacii alegatorilor pusi in caruta partidului … nu mai este nici un secret pentru nimeni. Cred ca si cel mai “orb” cetatean al Romaniei poate deja sa-si dea seama de asta! Nu pot sa nu amintesc de majorarea taxelor, de coplata in sistemul de sanatate, de cresterea preturilor la gaze naturale pentru populatie, de clasa pregatitoare, de alocarea politica a banilor de la buget, de privatizarea companiilor de stat, de deblocarea posturilor in sanatate, de Oltchim, de cine reprezinta Ro la Comisia Europeana, de pozitionarea Ro fata de Uniunea Europeana, de pozitionarea Ro fata de FMI …. etc, etc, etc! ….

Eu nu mai pot decat sa punctez inca odata cat de ipocrita poate fi o formatiune politica !!!!!

Recomand insa cu mare-mare caldura un material scris de Radu Soviani!Cititi si va cruciti :):):) ! Premierul domnului Basescu

Mai țineți minte textul moțiunii de cenzură cu care a venit la putere Ponta?

”În 20 martie 2012, guvernul a aprobat 3 hotărâri de guvern prin care se aprobau acorduri petroliere de concesiune către compania americană Chevron, pentru dezvoltare exploatare a gazelor de  șist în Dobrogea… De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de șist în condițiile în care nu existau studii și nici cadrul legislativ specific care să reglementeze condițiile de explorare-exploatare, care să evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice”? A trântit guvernul Ungureanu cu această moțiune, a introdus un ”moratoriu” adică o înghețare a explorării pe termen de un an, după care, ce ne spune domnul Ponta? ”DA, sunt PENTRU gazele de șist”. De altfel, la mai puțin de două luni după venirea ca permier, în iunie 2012, guvernul Ponta aviza NEGATIV o propunere a unor parlamentari Vasluieni de interzicere a acestui tip de exploatări. Imediat după alegeri, în 18 decembrie, domnul Ponta declara, despre aceeași companie Chevron că ”negocierile cu Chevron rămân o zonă de interes”. Acum domnul Ponta spune: http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14079073-victor-ponta-sustin-explorarea-gazelor-sist.htm. Tot în decembrie domnul Ponta spunea că ”cel mai mult are de pierdut dacă România scoate gaze de șist – Gazprom”. Adică, vom rămâne dependenți energetic de Gazprom ne spunea domnul Ponta, dacă nu scoatem gaze de șist.

Ghiciti ce spune domnul Băsescu despre gazele de șist? Cică fără exploatarea gazelor de șist rămânem dependenți energetic

Susținerea verbală a lui Traian Băsescu pentru proiectul de la Roșia Montana nu mai este un secret. Ce spunea domnul Ponta la mai puțin de lună după ce a devenit premier? În mai 2012? Iată declarația domniei sale:

”Nu doar că îl suspectez pe Traian Băsescu, ci îl acuz de faptul că atunci când ești în prima poziție a țării, sau a doua, sau într-o poziție atât de importantă, nu poti sa faci lobby pentru o companie privată fără a fi categoric considerat ca interesat, nu stiu, poate politic, nu vreau sa spun mai mult de atat”, declara Ponta pentru PROTV, în mai 2012.

Ce spun acum despre Roșia Montana? O consideră la fel de importantă ca autostrăzile pentru România, întrucât vrea să transfere investiția în ministerul creat pentru bunul său prieten, Dan Șova: ”Roșia Montana va trece la ministerul Marilor Proiecte”, a declarat Ponta pentru hotnews.ro

Și apropos de lobby pentru marile companii, cum interpretați declarația asta?  ”OMV, fiind un mai bun administrator decat a fost statul roman, a obtinut profituri foarte mari, toate profiturile au fost investite. Cea mai mare investitie din Romania la ora actuala este a OMV si a Exxon Mobil in exploatarile offshore in Marea Neagra. De exemplu, faimoasa centrala de la Brazi, cea pe gaz, este cea care intrand in piata ne-a adus toate preturile la energie electrica mai mici, dincolo de ceea ce tine de energia din zona reglementata.”

Iar publicul trebuie să știe: faimoasa centrală de la Brazi a primit de la domnul Ponta, prin ordonanță de urgență, derogare de la legile României în privința utilizării gazului metan. Adică, Petrom a obținut derogare să folosească gaz din producția internă, la preț mai mic de jumătate din prețul de import, pentru transformarea gazului în curent electric. Și pentru că România încă importă gaze naturale, gazul ieftin pe care Petrom îl folosește pentru a face curent electric va fi substituit din gaz din import, cumpărat la preț mai mult decât dublu. Ce ieftinire este asta? Iar aia cu TOATE prețurile la energia electrică – mai mici – cred că domnul Ponta a derapat rău – anul trecut au fost majorate în avans prețurile pentru energie, iar anul acesta va face la fel: prețurile pentru energie vor fi majorate de la 1 aprilie, nu de la 1 iulie. Deci domnul Ponta ne spunea doar o sumă de minciuni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s