Dupa “nebunia” Romgaz urmeaza, maine, nebunia Fondul Proprietatea …

Posted: November 13, 2013 in Burse
Tags: , , , , , , , ,

Spuneam cu cateva zile inainte de inchiderea ofertei Romgaz – adica atunci cand investitorii nu prea pareau a da atentia cuvenita (exprimata in sume subscrise) actiunilor Romgaz – pentru ca pe ultima suta de metrii oferta se incapatana sa fie supra-subscrisa de mai putin de 4 ori … preconizam ca urma sa avem parte, pe ultimele ore/minute ale ofertei de nebunia avalansei de ordine de subscriere (“marea batalie a bancilor sau razboiul nervilor” – vezi aici materialul: Oferta Romgaz suprasubscris de 3,6 ori pana ieri – ultima zi de subscriere cu discount de 5%! Urmeaza marea batalie a bancilor …. sau razboiul nervilor!).

Si asa a fost, deoarece, ca o coca bine dospita, valoarea subscrierilor s-a umflat pe ultimele minute si ore ale ofertei (si mai ales dupa ora 13.00 a ultimei zi de oferta, cand nu mai puteau fi, teoretic, facute/depuse cereri de subscriere) … pana  a ajuns la un grad de suprasubscriere de 18! De 3 ori mai mare decat cel inregistrat cu doar 1-2 zile in urma …

“Nebunia” avalansei ordinelor de subscriere este asteptat sa se produca si in cazul ofertei FP … oferta de cumparare la 1 leu pe actiune – avand ca obiect vreo 600 de milioane de actiuni. Maine 14 nov este ultima zi de subscriere … iar marii jucatori sunt asteptati sa intre in piata tot pe ultima suta de metri.

Pe de alta parte insa, este mai interesant de vazut ce s-ar intampla in cazul in care marii actionari ai FP – adica aceia pentru care se spune/vorbeste ca a fost facuta aceasta oferta pentru a le oferi o modalitate buna de exit – vor lipsi din oferta? Partea buna este ca cei care au subscris/vor subscrie vor putea vinde mai multe actiuni la 1 leu in oferta … partea proasta este ca s-ar putea sa fie un semnal ca asteapta un pret si mai bun … si cum au posibilitatea sa forteze mana administratorilor pentru a-l da … cei care vor vinde in oferta s-ar putea sa regrete ca nu au pastrat actiunile pentru o posibila tranzactie ulterioara – la un pret mai mare!

Advertisements
Comments
  1. r says:

    wrong, my dear Watson! ce-i poate opri pe cei care au vandut la 1 leu sa cumpere mai multe inapoi la 0,75…crezi ca astia mari nu stiu asta? va fi suprasubscriere de 12-15 ori, am zis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s